Забудовники винні Києву мільярди — депутат

Читать на русском
За словами депутат Київради від партії Самопоміч Ольги Балицької, забудовники винні столичному бюджету 1,8 млрд грн.

Депутат Київської міської ради від фракції партії «Самопоміч» Ольга Балицька заявила, що тільки за офіційними даними забудовники, станом на жовтень 2015 року, винні столичному бюджету 1,8 млрд гривень.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу партії.

«Це кошти київської громади, які можна було б використовувати для будівництва дитсадків, шкіл, транспортних розв'язок тощо. На жаль, ці гроші фактично втрачені через застаріле корупційного платежу», - сказала Балицька.

Під завалами в Києві знайшли двох загиблих — КличкоМер Києва Віталій Кличко повідомив про двох знайдених загиблих під завалами в аварійному будинку по вулиці Богдана Хмельницького.

За її словами, щорічні надходження від сплати пайового внеску складають близько 170 млн грн.

Балицька зазначила, що крім боргу в існуючому порядку розрахунку пайового внеску є ще ряд недоліків. Цей платіж, впевнена депутат, сприяє корупції на місцях, знижує привабливість Києва для інвесторів.

«При цьому вартість дозвільних процедур при будівництві в Україні вдвічі більше, ніж в Європі (15% проти 7,5%). У результаті Україна за показником отримання дозволу на будівництво посідає 140-е місце в рейтингу Doing Business з 185-ти», - сказала Балицька.

Нагадаємо, керівник Департаменту міського благоустрою Дмитро Білоцерківець заявив, що міська влада столиці витратила 6 мільйонів гривень на демонтаж незаконних МАФів у 2015 році.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: