У Мінінфраструктури прокоментували блокаду російських вантажівок активістами

Читать на русском
У Міністерстві інфраструктури заявили, що протести активістів проти транзиту російських фур українською територією відбувається у двох точках України.

Міністерство інфраструктури заявило, що акції проти транзиту російських вантажівок українською територією не заважають їх руху.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу Мінінфраструктури.

Зі інформацією Мінінфраструктури, протести активістів проти транзиту російських фур українською територією відбуваються у двох точках на території України: біля КПП Доманово у Волинській області на кордоні з Республікою Білорусь і в районі кільцевої дороги міста Стрий.

«В обох точках акції носять мирний характер в рамках чинного законодавства і не блокують рух транспортних засобів, оскільки такі дії можуть розцінюватися як кримінальні правопорушення. Ця інформація підтверджується повідомленнями Національної поліції та Служби Безпеки України, що виїжджали на місце», — йдеться у повідомленні.

Через блокування транзиту перевізники вважатимуть шлях через Україну небезпечним – ПивоварськийВ результаті блокади перевізники Євразійського регіону вважатимуть небезпечним проїзд через Україну, що призведе до втрати транзитних потоків.

У Міністерстві також закликали російських водіїв не припиняти рух, а змінити маршрут для об'їзду вказаних точок, де проходять протести. Водночас, можна замовляти супровід спеціалізованими автомобілями Національної поліції на пунктах пропуску державного кордону України.

Крім того, у відомстві наголосили, що позиція українського уряду залишається незмінною: Україна продовжує виконувати свої зобов’язання по забезпеченню безперешкодного транзиту.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: