Перемир'я між Києвом і Москвою дуже хитке — The Daily Beast

Читать на русском
У Мар'їнці досі дивляться і слухають російську пропаганду, повністю відкидаючи українські засоби масової інформації.

Цього року бої на сході України знову посилилися і можуть перейти до фази активної війни, а місцеві жителі, які знаходяться в гарячих точках, зіткнулися з різними проблемами.

Про це йдеться в матеріалі кореспондента The Daily Beast Анни Немцової, повідомляє «Слово і Діло».

За її словами, перемир'я між Україною і Російською Федерацією дуже хитке, а лінія фронту постійно рухається «туди-сюди». Нємцова стверджує, що під перехресним вогнем з обох сторін гинуть мирні жителі, а їх нерухомість знищується.

«Тут, в Мар'їнці, перемир'ям і не пахне. Кожен день після четвертої години дня люди зникають з вулиць: в цей час по міському ландшафту починають розноситися відгомони автоматних черг і вибухів підстовбурних гранат, ні з того ні з сього починається стрілянина зі снайперських гвинтівок», — пише кореспондент.

Також, Нємцова розмовляла з головою Красногорівської адміністрації Ігорем Робочим. Він повідомив їй, що в місті проживає близько 16 тисяч чоловік і вони постійно стикаються з відсутністю опалення, а іноді і електрики, які іноді не подаються тижнями.

Бойовики не припиняють порушувати Мінські домовленостіВчора ввечері проросійські бойовики обстрілювали позиції українських військових у зоні АТО із забороненої зброї.

«Наші громадяни в прифронтових містах не можуть приймати жоден з українських телеканалів, тільки сепаратистські, які віщають з Донецька, і російські», — додав він.

Глава адміністрації заявив, що він звернувся з відповідною проблемою до уряду України, але звідти поки не було відповіді.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: