Клімкін розповів про стратегію повернення Криму

Читать на русском
Міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив, що наразі момент є два пункти стратегії щодо повернення Криму.

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін розповів, які стратегічні й тактичні кроки втілює Україна задля повернення Криму та покарання Росії за анексію українського півострова.

Про це він сказав у ефірі програми «Право на владу» на каналі «1+1», пише «Слово і Діло».

Коментуючи свою обіцянку від 7 листопада 2014 року про те, що Україна звернеться до міжнародних судів у зв'язку з ситуацією в Криму, Клімкін заявив, що кілька таких позовів вже подано й у майбутньому очікуються інші.

Клімкін обіцяє звертатися в міжнародні суди з приводу КримуСказано 8 листопада 2014 р.Статус обіцянки: Виконано

«У нас є конвенція щодо заборони фінансування тероризму. За її логікою спочатку ми маємо провести двосторонні консультації – це, власне, те, на чому Грузія колись зробила помилку, коли відразу пішла до міжнародного суду й фактично їх відбили від процедурних питань», – зазначив міністр.

За його словами, якщо міжнародний суд «відбиває» ваш позов, дуже складно звернутися з цим же позовом вдруге. Глава МЗС пояснив, що Україна, опираючись на досвід Грузії, дуже обережно підійшла до цього питання й обережно провела весь процес двосторонніх консультацій.

«Нам потрібно дотриматися процедури, яка прописана в конвенціях, щоби наш позов – а ми вважаємо що наш позов складений так, що у нас є дуже великі шанси на успіх – не був відкинутий із процедурних питань. Тому ми дотрималися процедури, і ми, звичайно, всі свої дії координуємо з нашими друзями та партнерами, з нашими юридичними радниками. Тобто саме така стратегія й тактика дотримується також ними», – сказав Клімкін.

Климкин рассказал о стратегии возвращения КрымаSlovoiDilo

«Зараз ми подаємо, як прописано в конвенції, до арбітражу. Якщо Росія відмовляється від цього, йдемо безпосередньо до міжнародного суду. Така сама логіка зараз буде щодо конвенції з морського права», – резюмував міністр.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: