Росія готується позичити $3 млрд на поточні потреби

Читать на русском
Росія хоче в поточному році позичити на зовнішніх ринках $3 млрд одним траншем незалежно від того, чи візьмуть у купівлі участь американські банки.
Антон Силуанов

Міністерство фінансів Російської Федерації планує розмістити єврооблігації загальним номіналом $3 млрд в найближчому майбутньому.

Про це заявив міністр фінансів РФ Антон Силуанов, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «РИА Новости».

«Ми маємо намір запозичити 3 мільярди доларів на ринку цього року. Думаю, що інвестори зацікавляться цими російськими паперами», – сказав Силуанов.

За його словами, Росія зможе в поточному році позичити на зовнішніх ринках $3 млрд одним траншем. Розміщення відбудеться незалежно від того, візьмуть участь американські банки в купівлі чи ні. «У нас буде розміщення, ми будемо шукати вікно можливостей такого розміщення, і впевнений, що ми позичимо ці три мільярди одним траншем», – заявив Силуанов.

Нагадаємо, що The Wall Street Journal з посиланням на обізнані із ситуацією джерела написала про прохання влади США до низки найбільших американських банків не вступати до потенційно прибуткових, але політично ризикованих угод із російськими облігаціями. В іншому разі, такі кроки можуть підірвати режим санкцій проти Росії.

Державний департамент США пізніше підтвердив цю інформацію.

Сьогодні Москва подала черговий сигнал уряду України щодо готовності розгляду пропозицій щодо реструктуризації боргу в $3 млрд.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: