Бюджет отримає додатково 2 млрд грн від продажу палива – ДФС

Читать на русском
Глава ДФС Роман Насіров і його перший заступник Сергій Білан провели зустріч із представниками компаній-виробників і реалізаторів нафтопродуктів, на якій обговорили впровадження контролю за обігом нафтопродуктів і його фіскальні ризики.

Державна фіскальна служба має намір отримати додаткові 2 млрд грн податкових борів від впровадження Системи електронного адміністрування реалізації палива (СЕАРТ) та Єдиного реєстру акцизних накладних (ЕРАН), що запрацює з 1 березня цього року.

Про це повідомляє прес-служба ДФС, передає «Слово і Діло».

Згідно з повідомленням, глава ДФС Роман Насіров і його перший заступник Сергій Білан 25 лютого провели зустріч із представниками компаній-виробників і реалізаторів нафтопродуктів, на якій обговорили впровадження контролю за обігом нафтопродуктів та його фіскальні ризики.

Дані ДФС свідчать про те, що в 2015 році Державний бюджет недорахувався 1,2 млрд грн податкових надходжень від використання схем ухилення від сплати акцизного збору.

На думку представників ДФС, основними схемами ухилення від сплати акцизу в 2015 році були: - недекларування виготовлення сумішевих бензинів; - використання операцій із продажу палива в «скручування» із ПДВ і маніпуляції кодами класифікатора товарів під час реєстрації податкових накладних; - ввезення нафтопродуктів з порушенням митних правил (поза митним контролем, із заниженням митної вартості; - з порушенням у сфері класифікації товарів).

Відзначимо, що ДФС планує відшкодувати українським компаніям 1-1,5 млрд грн заборгованості з відшкодування податку на додану вартість (ПДВ).

Як раніше повідомляло «Слово і Діло», 9 листопада 2015 року Кабінет міністрів України ухвалив приєднання деяких територіальних органів Державної фіскальної служби до відповідних територіальних органів ДФС.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: