Uber заспокоїв українських водіїв таксі

Читать на русском
У Uber стверджують, що не мають наміру руйнувати ринок перевезень в Україні. Навпаки – хочуть його розширити, створюючи додатковий попит на поїздки з боку користувачів.

Міжнародна компанія Uber, що працює у сфері інформаційних технологій і транспорту, обіцяє працювати відповідно до законодавства України, будучи представленою чеською юридичною особою, якою керуватиме команда українських фахівців.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «ЛІГАБізнесІнформ».

«Перед нами не стоїть завдання зруйнувати ринок перевезень. Навпаки – Uber значно розширює ринок, створюючи додатковий попит на поїздки з боку користувачів. Це дає додаткові економічні можливості для сотень водіїв, тобто можливість додаткового легального заробітку», – заявили в прес-службі компанії.

У компанії додали, що гроші за поїздки стають частиною місцевої економіки та додатковим джерелом для податкових надходжень, уточнивши, що всі розрахунки за поїздки відбуваються виключно за безготівковим розрахунком, що гарантує прозорість.

У коментарі наголошується, що Uber в Україні буде працювати лише з індивідуальними підприємцями та юридичними особами, які матимуть всі необхідні документи для здійснення своєї діяльності, в тому числі ліцензію. Додаткові умови роботи Uber в Україні будуть оголошені в день запуску сервісу.

Uber впевнені, що присутність популярного сервісу зробить внесок у привабливість міста Києва як популярного напрямку для міжнародного туризму.

Як повідомляло «Слово і Діло», 25 лютого в Києві під будівлею Київської міської адміністрації відбулася акція протесту столичних таксистів проти запуску в Україні міжнародного сервісу Uber.

Технологічна компанія Uber заснована в 2009 році як сервіс для швидкого пошуку таксі. Пошукова система вибудувана навколо додатку для смартфона. Але головна відмінність Uber від конкурентів полягає в тому, що він не лише шукає машину, а й проводить розрахунок між пасажиром і водієм.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: