«ДІЯ» Яроша не зможе існувати як окремий політичний проект – експерт

Читать на русском
Віктор Таранполітичний експерт

Без фінансування, мережі та підтримки політична сила Яроша матиме ще менший рейтинг, ніж «Правий сектор».

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів директор Центру політичних студій та аналітики, співзасновник громадського руху «ЧЕСНО» Віктор Таран, аналізуючи інформацію про те, що колишній лідер «Правого сектору» Дмитро Ярош представив свій новий рух «ДІЯ».

«Саме зараз Ярош анонсував свій рух, тому що йде боротьба між різними політичними силами за дострокові вибори. Очевидно, що ще одного разу за округом Ярошу пройти буде дуже складно. Крім того, він не зможе працювати в парламентsі один», – зазначив Таран.

Як уточнив експерт, Ярош розуміє, що йому необхідно зараз зробити брендування, але воно скоріше потрібне для того, щоб був майданчик для торгів, щоб потім до когось приєднатися під час політичної кампанії та влитися на певних умовах до лав якоїсь більш розкрученої політсили.

«Правий сектор» після Яроша: що буде з рухом? ЕкспертиСпеціаліст поділився міркуваннями щодо інформації про те, що Дмитро Ярош склав повноваження лідера «Правого сектору».

«Для того, щоб бути окремим політичним проектом, необхідне стабільне фінансування. Утримання однієї партії обласними осередками коштує в середньому від 1 до 5 мільйонів доларів на місяць. Можливо, є люди, які стоять за Ярошем і готові вливати такі кошти, але це буде помітно дуже скоро. По-перше, ми побачимо рекламу. По-друге, є способи прослідкувати, хто фінансує ті чи інші проекти», – пояснив він.

«Наразі це заявка на участь, не більше», – проаналізував Віктор Таран.

Як відомо, 28 грудня минулого року Дмитро Ярош заявив про вихід його команди з «Правого сектору» та намір створити новий суспільно-політичний рух.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: