МВФ просить країни G20 підготувати план підтримки світової економіки

Читать на русском
У Міжнародному валютному фонді незадоволені темпами спадання світової економіки та пропонують G20 вжити заходів щодо її стабілізації.

Міжнародний валютний фонд закликав країни G20 розробити план із координування програми стимуляції світової економіки.

Про це йдеться у доповіді працівників Фонду, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на Reuters.

За словами МВФ, ця доповідь була розроблена для урядів країн G20, зустріч яких відбудеться цього тижня в Шанхаї. На порядку денному стоять нагальні питання: зниження фондових ринків, нестабільності валют і ознак слабкості економік у всьому світі.

«Країни G20 повинні планувати скоординовані кроки для підтримки зростання, збільшивши інвестиції з бюджетів та активізувавши структурні реформи», – наголошують у МВФ.

США «завалять» Європу нафтою та газомСША вперше за останні 40 років відправили танкери з нафтою з американських сланцевих родовищ. Першими американське сировину отримають Франція та Нідерланди.

Своєю чергою, міністр фінансів США Джек Лью заявив, що економіки деяких країн виявилися значно сильнішими, ніж він передбачав. Лью також сказав, що інвесторам не слід чекати «кризового реагування в некризових умовах».

Раніше директор-розпорядник Міжнародного валютного фонду Крістін Лагард заявила, що ціни на нафту, скоріш за все, залишаться на низькому рівні ще досить довго. Вона також закликала країни Перської затоки скоротити витрати та збільшити доходи бюджету за рахунок запровадження нових податків.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: