«Самопоміч» заблокувала роботу Київради (доповнено)

Читать на русском
Представники фракції Самопомочі у Київській міській раді заблокували президію мерії й вимагають призначити вибори до райрад на 29 травня.

Депутати від фракції «Самопомочі» в Київській міській раді заблокували президію мерії.

Представники політичної сили вимагають призначити вибори до райрад столиці на 29 травня, передає «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу партії.

Рішення блокувати роботу Київради депутати ухвалили у зв'язку з тим, що регламентна комісія мерії не провела засідання, тим самим фактично заблокувавши можливість винести на голосування проект рішення про призначення виборів до райрад на 29 травня.

Після сьогоднішнього голосування Київрада мала звернутися до Центральної виборчої комісії для призначення нової дати виборів на 29 травня. Якщо цей проект не буде проголосований сьогодні, то ЦВК не встигне призначити вибори на 29 травня, пояснив глава фракції «Самопомочі» в Київраді Сергій Гусовський.

Самоврядування на паузі: що означає скасування виборів до столичних районних рад?Суд відклав вибори до районних рад Києва. Хто є ініціатором цієї ідеї та якою є її мета, розбиралося «Слово і Діло».

Наразі депутати, які беруть участь у блокуванні президії, ведуть переговори із секретарем Київради Володимиром Прокопівим.

«Солідарність» боїться втратити владу, тому що вважає, що влада в місті належить «Солідарності». Всі глави райдержадміністрацій - представники «Солідарності». Коли відбудуться вибори до райрад, голів РДА обиратимуть депутати. Для «Солідарності» це втрата монополії на владу. Сьогодні існує тотальна вертикаль влади в місті Києві», - заявив Гусовський.

Він також додав, що секретар Київради Володимир Прокопів в результаті переніс початок сьогоднішнього засідання на 12:00 і скликав голів фракцій на засідання погоджувальної ради.

Нагадаємо, в кінці грудня минулого року Центральна виборча комісія, користуючись рішенням Київради, призначила дату виборів до райрад на 27 березня 2016 року та почала підготовчий процес.

Втім, невідома столична громадська організація «Наждак» подала адміністративний позов на дії ЦВК до Окружного адмінсуду, який одноосібним рішенням судді призупинив постанову ЦВК про проведення виборів. У Центрвиборчкомі вже підтвердили: завдяки діям суду терміни підготовки до виборів зірвано.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: