Кабмін створив ще одне антикорупційне відомство

Читать на русском
Кабінет міністрів ухвалив постанову про створення антикорупційного агентства, відповідно до вимог ЄС.
Павло Петренко

Кабінет міністрів ухвалив постанову про створення в Україні Національного агентства з питань виявлення, розшуку та управління активами, отриманими корупційним шляхом.

Як повідомляє «Слово і Діло», про це заявили в Міністерстві юстиції України.

«Парламент ухвалив низку законів, які були ініційовані урядом, щодо посилення антикорупційного законодавства. Тому зараз уряд виконав свій обов'язок і ухвалив постанову про створення Національного агентства з питань виявлення, розшуку та управління активами, отриманими корупційним шляхом», – цитує прес-служба Мін'юсту главу відомства Павла Петренка.

Необхідність створення нового антикорупційного відомства міністр аргументував тим, що «аналогічні органи існують у всіх без винятку країнах Європейського союзу. Вони мають можливість оперативно за запитом слідчого отримати інформацію про кошти, майно та інші зарубіжні активи особи, підозрюваної у скоєнні злочину».

ЄС незадоволений ухваленням Україною «безвізових» законів – ЛещенкоДля того, щоб отримати безвізовий режим з Європейським Союзом вже цього літа, Україні необхідно ухвалити поправки до «безвізових» законів.

Нагадаємо, голова Верховної Ради Володимир Гройсман вчора, 24 лютого, підписав закони, необхідні для запровадження Європейським Союзом безвізового режиму для громадян України. Раніше, закликаючи нардепів голосувати за ухвалення «безвізових» законів, Президент Петро Порошенко сказав, що суть цих документів не в гарній назві, а в ефективному антикорупційному сенсі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: