Українці хочуть отримувати зарплату від 20 тисяч гривень

Читать на русском
Основна частина найманих працівників вважає, що гідною оплатою праці є сума від 20 тис. грн. Невеликий відсоток опитаних вважає, що для нормального життя рівень зарплат має бути близько 100 тис. грн на місяць і вище.

Гідне життя в Україні можливе при заробітній платі від 20 тис. грн на місяць.

Так вважає чверть опитаних кадровим порталом HeadHunter респондентів, передає «Слово і Діло».

Водночас п'ята частина хотіла б заробляти не менше 30 тис. грн. І стільки ж «білих комірців» оцінюють гідне життя в 50 тис. грн щомісячного доходу.

Невеликий відсоток опитаних також вважає, що для нормального життя рівень зарплат має бути близько 100 тис. грн на місяць і вище.

Інша частина респондентів проявила скромність у фінансових вимогах. Один із восьми опитаних готовий задовольнятися зарплатою в 15 тис. грн, а один із дев'яти вважає достатньою суму в 10 тис. грн.

Як змінювалася заборгованість із зарплати протягом 2015 рокуЗ початку 2015 року працюючі українці недоотримали заробітної плати в розмірі 1,97 млрд грн, найбільше заборгували жителям Луганщини – 486,7 млн грн.

Відзначимо, що лише двоє зі ста опитаних назвали гідною зарплату в розмірі 5 тис. грн.

Нагадаємо, що з 1 грудня бюджетникам і держслужбовцям підвищили зарплати на 25%.

Станом на кінець листопада заборгованість із заробітної плати перед працівниками в Україні склала 1 млрд 970 млн 847 тис. грн.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: