Садовий дав «БПП» сигнал про те, що «Самопоміч» почала кампанію до дострокових виборів – експерт

Читать на русском
Василь Моканполітолог

«Самопоміч» включилася в кампанію до дострокових виборів. Хоча зараз із боку «БПП» та «НФ» буде зроблено все можливе, щоб 15 березня вийти до ВР із новим форматом коаліції та не допустити дострокових парламентських виборів.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політолог Василь Мокан, аналізуючи інтерв’ю мера Львова Андрія Садового, в якому він говорить про дзвінок Президента України Петра Порошенка щодо рішення про відставку прем'єр-міністра Яценюка напередодні звіту Каміну.

«Напередодні голосування Президент проводив консультації і з власною фракцією, і з коаліцією. Можливо, Президент і був за відставку Яценюка, й голоси за великого бажання можна було знайти, але не вирішилося питання швидкої його заміни. Реальної кандидатури та 226 голосів під неї знайдено не було, як не було й іншого виходу, окрім збереження Яценюка на посаді», – розповів політолог.

Інтерв’ю Садового зараз з’явилося в контексті саме розхитування ситуації з достроковими виборами до парламенту.

«Його посил у тому, що Президент і прем’єр провели договорняк і фактично пошили в дурні коаліцію. Це, по-перше, виправдання їхньої позиції щодо виходу з коаліції, бо в «Самопомочі», як не дивно, були прибічники того, щоб залишитися. Це й пояснює їхні мотиви», – пояснює Мокан.

Крім того, на його думку, це сигнал до того, що «Самопоміч» включилася до електоральної боротьби й починає конкурувати з тією ж фракцією «БПП».

«Тим паче, нещодавно з’явився рейтинг, у якому партія Садового посідає перше місце. В цьому також є певна маніпуляція», – проаналізував ситуацію політолог.

Нагадаємо, фракція «Самопомочі» 18 лютого вийшла з коаліції через відмову Верховної Ради відправити прем'єра Арсенія Яценюка у відставку.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: