Президент Порошенко в стані очікування – Le Figaro

Читать на русском
Арсеній Яценюк і Петро Порошенко втратили більшість у Верховній Раді. У них менше 30 днів на те, щоб знайти нового партнера, в іншому разі будуть призначені дострокові парламентські вибори.

Втративши більшості у Верховній Раді, Президент Порошенко, скоріш за все, зробить ставку на дострокові парламентські вибори в липні або в кінці жовтня цього року.

Про це пише кореспондент Le Figaro П'єр Авріль, передає «Слово і Діло».

«Через два роки після революції на Майдані країна переживає політичну кризу та страждає від корупції», – йдеться в статті.

Чотири дні тому спікер Верховної Ради оголосив про розкол урядової прозахідної коаліції. Глава уряду Арсеній Яценюк і Петро Порошенко втратили більшість, зазначає автор статті. «У них менше 30 днів на те, щоб знайти нового партнера, в іншому разі будуть призначені дострокові парламентські вибори», – пише корреспондент Le Figaro.

За словами Авріл, це все схоже на 2005 рік. Тоді перший незалежний прозахідний уряд в історії України зазнало поразки. Збентежені, західні партнери залишили уряд Києва, повернувши його на проросійську орбіту. Президент Порошенко намагається за всяку ціну уникнути повторення сценарію 2005 року.

У статті підкреслюється, що Арсеній Яценюк уникнув відставки в результаті маневру, ініційованого самим Порошенко. Цей маневр розрахований на те, що фрондери заспокояться і вдасться виграти час.

Боротьба з корупцією має стати пріоритетом політики Києва – Die WeltУкраїна страждає від корупції та порочної економічної політики. Реформи для України – це питання виживання.

«Якщо організувати вибори сьогодні, Петро Порошенко, напевно, їх програє своїм колишнім союзникам або «Опозиційному блоку». Саме тому він робить усе для розпуску Ради, щоб організувати вибори в липні або в кінці жовтня, а за цей час поправити ситуацію», – каже політолог Вадим Карасьов. Негайний розпуск ВР кинув би країну в нестабільність і завадив би ВМФ здійснювати фінансові ін'єкції, підкреслив експерт.

Нагадаємо, політолог Олексій Голобуцький визнав, що нинішня Верховна Рада все ще має певний потенціал для плідної роботи, навіть в умовах наявної політичної кризи.

Росія, як і раніше, чинить тиск на Україну, відновлюючи обстріли на Донбасі, але саме тому необхідність реформ у країні лише зростає, раніше писало Die Welt.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: