Парубій закликає Оттаву не відновлювати відносини з Росією

Читать на русском
Парубій упевнений, що політика перезавантаження у відносинах Канади і Росії не можлива. Кілька років тому спроби Барка Обами перезавантажити відносини з РФ виявилися провальними.
Андрій Парубій

Віце-спікер Верховної Ради Андрій Парубій закликає уряд Канади не відновлювати регулярні дипломатичні відносини з Росією, вказуючи на те, що спроби налагодити зв'язки з Москвою в інших випадках не мали успіху.

Про це пише Стівен Чейс (Steven Chase) на сторінках The Globe and Mail, передає «Слово і Діло».

«Що стосується нової політики перезавантаження відносин Канади і Росії, ми хотіли б нагадати канадцям, наскільки небезпечна Росія для глобальної системи безпеки, – сказав пан Парубій у своєму інтерв'ю. – Кілька років тому ми бачили, як Обама намагався перезавантажити відносини, і ми бачили, як ці спроби провалилися».

Відзначимо, що Андрій Парубій, перебуваючи на цьому тижні з візитом в Оттаві, провів ряд зустрічей з членами канадського парламенту і сенаторами з метою переконати канадських політиків посилити підтримку України.

Андрій ПарубійНародний депутат України

За його словами, боротьба проти Ісламської держави в Сирії і Іраку відвернула увагу багатьох урядів, в тому числі Оттави, а президент РФ Володимир Путін розуміє лише мову сили в міжнародних відносинах. «Він сприймає дипломатію західних країн як ознака слабкості. Ви тільки час втратите, і вам доведеться повернутися до того, з чого ви почали», – говорить Парубій.

У той же час Міністерство закордонних справ Канади наполягає на поновленні регулярних дипломатичних відносин з Росією. «Діалог з Росією зовсім не означає, що ми з нею у всьому згодні. Ми будемо чітко, відкрито і прямо говорити з Росією про її неприйнятну поведінку, – каже представник Міністерства закордонних справ Канади Франсуа Лазаль (François Lasalle).

Нагадаємо, що уряд прем'єр-міністра Джастіна Трюдо (Justin Trudeau) заявило про бажання відновити діалог з Росією з питань, що стосуються їх спільних інтересів, таким, як Арктика. Колишній уряд Харпера припинило всякі дипломатичні відносини з Москвою, за винятком деяких контактів на низькому рівні, після того, як Росія захопила і анексувала Кримський півострів в 2014 році.

У січні цього року глава МЗС РФ Сергій Лавров привітав зміни в політиці уряду Трюдо і піддав критиці українсько-канадське лобі, заявивши, що потерпіла поразку консервативний уряд було «русофобським» та «сліпо» слід «вимогою оскаженілих представників української діаспори в Канаді».

Як раніше повідомлялося, представники української діаспори в Канаді мають намір домагатися відкриття України для канадського експорту зброї. У січні 200 канадських солдатів прибули в Україну для проведення операції Unifier (місія канадської армії по навчанню українських солдатів).

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: