Пайєтт: Україна може стати аграрною наддержавою

Читать на русском
Посол Сполучених Штатів Джеффрі Пайєтт вважає, що найближчим часом Україна може подвоїти експорт сільськогосподарської продукції та вийти в лідери світового аграрного ринку.

Україна повинна стати сільськогосподарською наддержавою, оскільки вже є одним зі світових лідерів аграрного експорту.

Про це на підписанні інвестиційної угоди щодо будівництва зернового терміналу в морському порту «Южний» заявив посол Сполучених Штатів Америки Джеффрі Пайєтт, пише «Слово і Діло» з посланням на «УНН».

«Ця угода, яка розпочинає інвестування у 100 млн доларів. Вона дозволить збільшити обсяги експортованого з України зерна та дозволить створити сотні робочих місць», – заявив дипломат, коментуючи підписання угоди за участю українського уряду.

Пайєтт нагадав, що минулорічний обсяг експорту аграрної продукції з Україні перевищив 14 млрд дол. і наголосив, що в перспективі його можна подвоїти.

«На цьому не можна зупинятися, ці показники з легкістю можна подвоїти», – заявив він.

Угода про будівництво в «Южному» додаткового зернового терміналу між американськими інвесторами та урядом України була підписана сьогодні в Кабінеті міністрів.

Нагадаємо, раніше міністр аграрної політики Олексій Павленко заявив, що «чиста» виручка від зернового експорту в 2015 році склала 11 млрд дол. США.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: