26 лютого з полону «ЛНР» відпустять ще 4 українських заручників

Читать на русском
Тристороння контактна група в Мінську домовилася про звільнення чергової партії полонених українців, що утримуються в окупованих районах Луганської області.

Тристороння контактна група в Мінську домовилася про звільнення 4 людей, що перебувають у полоні на території окремих районів Луганської області.

Про це на своїй сторінці повідомила прес-секретар Леоніда Кучми Дарка Оліфер, передає «Слово і Діло».

«Важлива новина: 26 лютого будуть звільнені четверо людей, які перебувають у заручниках на території окремих районів Луганської області», – повідомила Оліфер.

Крім того, за її словами, українські представники на переговорах у Мінську вимагають допустити до заручників представників «Червоного хреста» й «Лікарів без кордонів».

«Також ми вимагаємо допустити фахівців Міжнародного Комітету Червоного Хреста і «Лікарів без кордонів» до українських заручників, які незаконно утримуються на непідконтрольній Україні частині Донбасу та до ув'язнених, які перебувають у місцях позбавлення волі в окремих районах Донецької та Луганської областей. Міжнародні гуманітарні організації повинні отримати безперешкодний доступ до непідконтрольної Україні частини Донбасу», – додала вона.

Нагадаємо, як повідомила 20 лютого Ірина Геращенко, переговорний процес зі звільнення заручників на Донбасі активізувався після тривалої паузи. Тоді 6 представників незаконних збройних формувань сепаратистів обміняли на трьох українських бійців, що потрапили в полон під Дебальцевим.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: