Друга річниця окупації Криму: стан української армії перед анексією півострова

Читать на русском

Російська анексія Кримського півострова фактично розпочалася 20 лютого 2014 року ще до того, як колишній президент України Віктор Янукович втік із Києва. «Слово і Діло» вирішило зобразити всю спецоперацію в цілому та реальний стан Збройних сил України.

Нещодавно Україна оприлюднила стенограму засідання Ради національної безпеки України від 28 лютого 2014 року. Згідно даних стенограми, станом на відповідну дату номінальна кількість українських військових нараховувала приблизно 15 тисяч військових, а лише 5 тисяч були готові до виконання бойових завдань.

Також стало відомо, що 70 тисяч російських військових брали участь у спецоперації з окупації Криму, й лише 1,5-2 тисячі українських військових, які перебували в Криму, були готові до застосування зброї.

Крім того, 38 тисяч російських військовослужбовців були зосереджені на східному кордоні з Україною. На кордоні також була й військова техніка: 761 танк, 2200 броньованих машин, 720 артилерійських систем та РСЗВ, 90 літаків штурмової авіації й 90 бойових вертольотів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: