Експерт назвав мотиви зливу стенограми РНБО щодо Криму

Читать на русском
Костянтин Бондаренкополітолог

Із фрагмента стенограми щодо Криму виходить, що «весь у білому» постає лише Турчинов.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політолог Кость Бондаренко, аналізуючи заяву Юлії Тимошенко, яка назвала публікацію стенограми щодо Криму злочином.

«Насправді, це і є злочин, тому що документи із засідання РНБО мають гриф «секретно», крім офіційних, які видаються для ЗМІ та публікуються офіційно на сайті Президента. Тепер на будь-якому засіданні РНБО, де особи з офіційним ступенем допуску мають обговорювати питання, пов'язані з обороноздатністю країни, кожен буде думати, що говорити, яку інформацію подавати, як її дозувати, тільки тому, що будуть боятися, що завтра вона може стати відомою громадськості», – аналізує політолог.

На його думку, ті, хто злив інформацію мають відповісти за законом, оскільки вони порушили основні питання, пов'язані з документообігом. По-друге, вони давали присягу та порушили цілу низку інструкцій та законів. По-третє, підірвали обороноздатність країни.

«Мотиви цього лише політичні, щоб звести рахунки, можливо, з Тимошенко, Наливайченком або кимось іншим. Явно «весь у білому» постає лише Турчинов, а очорнюють усіх інших», – підкреслив Кость Бондаренко.

«Всі й так прекрасно розуміли, що приблизно так розгорталися події. Була опублікована інформація про присутність Тимошенко, була розголошена інформація від учасників цієї наради, які розповідали, хто й яку позицію займав під час питання щодо Криму», – зазначив політолог.

Підсумовуючи, він зауважив, що все давно було відомо, просто зараз це отримало документальне підтвердження. Жодної сенсації немає, хоч і вилізло багато бруду через те, що хтось вирішив порушити присягу.

Нагадаємо, вчора була оприлюднена стенограма засідання РНБО щодо Криму від 28 лютого 2014 року.

Як повідомляється, єдиним, хто голосував за запровадження воєнного стану, був Олександр Турчинов.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: