Чому «Самопоміч» просуває Саакашвілі на посаду прем'єра? Експерт

Читать на русском
Антон Крутьполітолог

«Самопоміч» разом із Саакашвілі формують коаліцію за аналогом німецьких партій ХДС/ХСС.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політолог Антон Круть, аналізуючи риторику фракції «Самопомочі» після виходу з коаліції.

«Партнер Саакашвілі Саша Боровик вже давно сказав, що вони розглядають команду Садового та партію «Самопоміч» як партнерів, за прикладом німецьких партій ХДС/ХСС (Християнсько-демократичний союз/Християнсько-соціальний союз). «Самопоміч» буде ліберально-правоцентристською для Центру та Заходу, а Саакашвілі будуватиме таку саму партію ідеологічно, але для Півдня та Сходу», – розповідає політолог.

За його словами, вони будуть у таких же партнерських відносинах.

Саакашвілі може слідувати політичній стратегії Садового – експертПолітолог поділився міркуваннями щодо заяви голови Одеської ОДА Міхеіла Саакашвілі, який вважає, що в країні відбувся олігархічний переворот.

«Вже давно вони координують дії, а зараз зближують свої позиції та зацікавлені у дострокових виборах. Вони навіть виголосили абсолютно той самий шаблон, за яким і будуть вибудовувати свої партійні стратегії», – припустив Антон Круть.

Нагадаємо, вчора на одному із центральних телеканалів Єгор Соболєв заявив, що фракція розглядає главу Одеської ОДА Міхеіла Саакашвілі на посаду прем'єра. З подібними лозунгами фракція «Самопомочі» виступала й раніше.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: