Українські правозахисники незадоволені боротьбою з корупцією

Читать на русском
Голова правління УГС Олександр Павличенко заявив, що реальної боротьби з корупцією в Україні не відбувається.
Олександр Павліченко

Голова правління Української Гельсінської спілки з прав людини Олександр Павличенко незадоволений результатами боротьби з корупцією в країні.

Як повідомляє «Слово і Діло», про це він заявив у інтерв'ю «Українським новинам».

«Реальних результатів боротьби з корупцією ми не спостерігаємо. Ми бачимо створення деяких механізмів, які повинні працювати. На сьогоднішній день я залишаюся песимістом у боротьбі з корупцією і вважаю, що мають бути розставлені чіткі запобіжники на найвищому рівні», – сказав Павличенко.

За його словами, на рівні громадян країни є позитивні зрушення щодо боротьби з корупцією, на відміну від представників влади.

«Громадянське суспільство стало більш дієздатним, ніж було раніше. Воно омолодилося й це позитив. Воно, безумовно, сформує нових лідерів високого рівня, але при цьому на сьогоднішній день воно не може контролювати владу тією мірою, щоб запобігати корупційним ризикам і протистояти фактично тотальній корупції, яка існує в державі», – зазначив правозахисник.

Нагадаємо, Національне антикорупційне бюро ініціює пом'якшення покарання для дрібних корупціонерів, які будуть допомагати слідству дістатися до власників корупційних схем.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: