Порошенко створив Раду із захисту свободи слова

Читать на русском
Президент України Петро Порошенко створив Раду, яка буде займатися захистом свободи слова та прав журналістів.
Петро Порошенко

Президент України Петро Порошенко підписав указ про створення Ради з питань захисту професійної діяльності журналістів і свободи слова.

Про це «Слову і Ділу» повідомили в прес-службі Голови держави.

«Рада створена з метою забезпечення реалізації конституційного права на свободу слова, налагодження ефективного механізму взаємодії державних органів та інститутів громадянського суспільства, зокрема засобів масової інформації, з питань запобігання перешкоджання законній професійній діяльності журналістів», – інформують в АПУ. Новостворена Рада буде займатися забезпеченням захисту професійної діяльності журналістів і свободи слова в Україні.

Петро ПорошенкоНародний депутат України

В указі прописаний також склад нової структури. Так, співголовами Ради призначені заступник глави АПУ Андрій Миронов і прес-секретар Президента Святослав Цеголко. До складу Ради увійшли представники громадських об'єднань, що діють у сфері медіа, ЗМІ, а також Національної поліції, Генеральної прокуратури, Служби безпеки України, Національної ради з питань телебачення і радіомовлення та інших державних органів.

Нагадаємо, в листопаді минулого року Верховна Рада ухвалила закон про реформування друкованих засобів масової інформації.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: