ОПЕК закликає США приєднатися до заморожування видобутку нафти

Читать на русском
Падіння ціни нафти пов'язане не лише з основними економічними факторами, ця політика також вигідна США, що є наслідком припинення урядом США політики кількісного пом'якшення.

Організація країн-експортерів нафти (ОПЕК) запросила Сполучені Штати до переговорного процесу щодо заморожування рівня видобутку нафти.

Про це пише «РІА Новини», посилаючись на слова генерального секретаря організації Абдалла Салем ель-Бадрі, передає «Слово і Діло».

«Я розмовляю з ЄС, з росіянами, з китайцями. Я веду розмову майже з усіма, крім США, все, чого я хочу, це діалогу», – сказав Салем ель-Бадрі.

Відзначимо, що раніше директор Міжнародного енергетичного агентства (IEA) Фатіх Бірол спрогнозував утримання США першої позиції з нарощування видобутку нафти. «Зростання видобутку в США сповільниться на 4,1 млн барелів на день. Але США продовжать лідирувати в частині збільшення видобутку», – зазначив він. За його даними, в найближчі шість років РФ зазнає найбільшого падіння видобутку нафти серед країн, що не входять до ОПЕК. «Це пов'язано зі знеціненням рубля та впливом санкцій», – додав директор IEA.

Експерт: Рекордно низькі ціни на нафту – політика, яка вигідна СШАПодальше зниження котирувань буде виключно емоційним рішенням, яке не має відношення до попиту і пропозиції

Нагадаємо, що 16 лютого глава Міненерго РФ Олександр Новак, міністр нафти та мінеральних ресурсів Саудівської Аравії Алі аль-Наїмі та інші представники країн ОПЕК домовилися про заморожування обсягів нафтовидобутку на рівні січня 2016 року.

Відзначимо, що рекордні падіння цін на нафту пов'язані не лише з основними економічними факторами, ця політика також вигідна США. Динаміка зниження цін стала наслідком припинення уряду США політики щодо насичення економіки грошима. США відмовилися від політики кількісного пом'якшення, яке має на увазі вкладення грошей в економіку шляхом придбання державних регуляторних фінансових активів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: