Держбанки підтримають машинобудування України у виході на нові ринки – Яценюк

Читать на русском
Диверсифікація ринку полягає в тому, щоб Електроважмаш разом із Турбоатомом представили проект комплектної поставки в такі країни, як Іран, Монголія, Казахстан, Бангладеш, Індія.
Арсеній Яцнюк

Державні банки України готові підтримати індустріальні проекти українських державних машинобудівних компаній у виході на зовнішні ринки та пошуку нових ринків збуту.

Про це заявив прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк, передає «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

«Зараз диверсифікація ринку полягає в тому, щоб «Електроважмаш» разом із «Турбоатомом» представили проект комплектної поставки в такі країни, як Іран, Монголія, Казахстан, Бангладеш, Індія... щоб українські виробники виходили на ці ринки й перемагали світових гігантів, таких, як Siеmens і Alstom», – сказав прем'єр на брифінгу, який проходив на держпідприємстві «Електроважмаш» у Харкові у вівторок, 23 лютого.

Він також додав, що продукція українських машіновиробників якісна й відома в світі. «Українська банківська система та державні банки готові підтримати такі індустріальні проекти виходу українських компаній на зовнішні ринки», – підкреслив український прем'єр.

Стратегічні об'єкти машинобудівної промисловості України (інфографіка)Перелік та розташування найбільш важливих підприємств машинобудівної промисловості країни

Водночас Яценюк зазначив, що вихід українських компаній на зовнішні ринки має проходити без посередників. «Прямі контракти, прямі поставки, збільшення доходів державних підприємств, додаткова зайнятість і доходи в цілому української держави», – сказав Яценюк.

Як заявляв міністр закордонних справ України Павло Клімкін, після зняття санкцій з Ірану для України відкриваються нові можливості в сфері поставок продукції авіабудування та машинобудування до цієї близькосхідної країни.

Нагадаємо, що компанія Boeing планує закуповувати ракетні двигуни та носії виробництва українського конструкторського бюро «Південне» та заводу «Південмаш».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: