Хто стоїть за погромом банків у центрі Києва? Експерт

Читать на русском
Кирило Молчановполітолог

Розгром банків – це провокація РФ, щоб вчергове дискредитувати українську владу перед Заходом.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політолог Кирило Молчанов, аналізуючи суботні атаки на на російські банки та проведення віче на Майдані.

«Розгром банків більше схожий на провокацію, яка якраз могла бути вигідною РФ, щоб вчергове продемонструвати всьому світу, що українська влада не здатна вгамувати кілька десятків праворадикалів. Зі «Сбербанком» зрозуміло, а ось «Альфа Банк» має багато західних інвестицій. Крім того, там є фінансування російської опозиції, зокрема проекти Навального. Тому, скоріш за все, це була провокація, яку використовують проти української влади», – вважає Кирило Молчанов.

Щодо створення штабу «Революційних правих сил», то, як зазначив політолог, список вимог із 20 пунктами говорить про те, що в них немає системного розуміння того, що взагалі потрібно робити.

У розвідці назвали ситуацію на Майдані спробою РФ дестабілізувати УкраїнуУ розвідці кажуть, що РФ продовжить спроби дестабілізувати країну всіма методами, в тому числі через організацію псевдопротестів у Києві.

«Коли висувається 20 пунктів, а не один або два, це значить, що учасники навряд чи дійдуть до єдиної думки, що їм узагалі робити. До того ж, у них немає яскраво вираженого єдиного лідера й рішення приймається колегіально», – пояснив він.

Як підкреслив політолог, віче було нечисленним і єдине, на що вони розраховують, – щоб поліція застосувала силу та розігнала їх.

«Ставши жертвою, вони зможуть викликати резонанс. Якщо реакція правоохоронних органів і влади в цілому буде як у Молдові, тобто вони отримають спокійне ставлення до протестувальників, то за кілька тижнів все перетвориться на «білий шум» і зійде нанівець», – проаналізував ситуацію політолог Кирило Молчанов.

Як відомо 20 лютого учасники ходи до Дня пам'яті Героїв Небесної Сотні закидали будівлю «Сбербанку Росії» бруківкою та залили її зеленкою. Також був розгромлений офіс «Альфа Банку».

Крім того, представники «РПС» оголосили свої вимоги до влади.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: