ГПУ знову просить відсторонити суддю Вовка від виконання обов'язків (доповнено)

Читать на русском
Столичний апеляційний суд повернув справу проти судді Вовка назад на розгляд Вишгородського районного суду.

Заступник генерального прокурора України Владислав Куценко повідомив, що Апеляційний суд міста Києва скасував ухвалу Вишгородського районного суду, який повернув обвинувальний акт проти скандально відомого судді Сергія Вовка назад до прокуратури.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Українську правду».

Як відомо, Вишгородський райсуд повернув прокуратурі обвинувальний акт проти судді Печерського райсуду Сергія Вовка для усунення недоліків. У зв'язку з цим Генпрокуратура подала апеляцію на відповідне рішення суду й домоглася повернення акту назад до суду.

«Апеляційний суд погодився з нами, що обвинувальний акт, підготовлений прокурором, повністю відповідає вимогам Кримінально-процесуального кодексу. Суд зобов'язав Вишгородський районний суд розпочати розгляд справи по суті та прийняти обвинувальний акт прокурорів до розгляду», – заявив Куценко.

За його словами, Вишгородський райсуд найближчим часом розпочне розгляд обвинувального акту проти Вовка.

«Враховуючи, що ми виграли суд 17 лютого, Апеляційний суд направляє своє рішення до Вишгородського районного суду, і через день-два суддя Вишгородського райсуду ухвалить рішення про призначення судового засідання для розгляду справи по суті», – додав він.

Судова реформа: головні зміниКонституційний суд України дав позитивний висновок проекту конституційних змін, а депутати ухвалили рішення про направлення до КСУ оновленого законопроекту.

Таким чином, Вишгородський райсуд повернеться до розгляду справи проти судді Вовка, якого обвинувачують в ухваленні завідомо неправосудного рішення в цивільній справі.

Генпрокуратура вчергове звернулася до Вищої кваліфікаційної комісії суддів із проханням відсторонити суддю Вовка від виконання обов'язків.

Нагадаємо, Сергій Вовк відомий тим, що раніше він засудив колишнього голову Міністерства внутрішніх справ, а нині лідера фракції «Блоку Петра Порошенка» Юрія Луценка до 4 років позбавлення волі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: