Політолог розповів про перспективи роботи Верховної Ради

Читать на русском
Чинна Верховна Рада ще не вичерпала свій потенціал і може забезпечити плідну роботу на благо України.
Олексій Голобуцький

Нинішня Верховна Рада все ще має певний потенціал для плідної роботи, навіть в умовах наявної політичної кризи.

Таку думку в коментарі «Слову і Ділу» висловив політолог Олексій Голобуцький, коментуючи обіцянку голови «БПП» Юрія Луценка.

Нагадаємо, 15 вересня минулого року Луценко запевнив, що, попри розкол коаліції, Верховна Рада VIII скликання продовжить працювати на Україну.

«Я думаю, що це абсолютно логічно. В дострокових виборах ніхто не зацікавлений, окрім кількох політичних сил у парламенті. Але їх абсолютно недостатньо для того, щоб проводити ці позачергові вибори», – аналізує експерт.

За його словами, цей склад парламенту досі має потенціал для роботи. «Коаліцію можна створити, можна змінити її принцип, дати можливість одноосібно входити до коаліції різним депутатам від різних фракцій. Тобто способи переформатування коаліції все ж таки є», – каже Голобуцький.

На думку політолога, як мінімум протягом 2016 року нинішня Верховна Рада повинна пропрацювати. «Хоча, знову ж таки, все можливо в цій країні», – резюмував експерт.

Сможет ли ВР работать несмотря на раскол коалиции? Алексей Голобуцкий анализирует заявление ЛуценкоSlovoiDilo

Рейтинг відповідальності Юрія Луценка – 39%. Із 94 своїх обіцянок нардеп провалив майже половину. Водночас 37 своїх зобов’язань лідер пропрезидентської фракції все ж виконав. Як тримають слово інші народні депутати можна дізнатись за цим посиланням.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: