Чубаров закликає створити Міністерство реінтеграції окупованих територій

Читать на русском
Слід створити центральний орган виконавчої влади, який буде охоплювати широкий спектр проблем щодо населення на окупованих територіях, вимушених переселенців і займатися поверненням територій до складу України.
Рефат Чубаров

Голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров закликав створити потужне Міністерство з інтеграції окупованих територій до складу України.

Про це він заявив в ефірі Ukrlife.tv, передає «Слово і Діло».

«Замість того, щоб плодити дрібні структури у справах окупованого Криму та східних районів, слід створити потужний центральний орган виконавчої влади, який буде охоплювати широкий спектр проблем як щодо населення на окупованих територіях, так і переселенців, а також займатися поверненням цих територій», – вважає Чубаров.

За його словами, якщо не поновлювати Раду міністрів Криму, яка є в Конституції України, то необхідно врахувати, що Україна не контролює значну частину територій у Донецькій і Луганській областях.

«Зараз якраз я намагаюся донести це уряду – при переформатуванні уряду нам потрібно просто виходити на потужне міністерство. Потрібно подумати над його назвою – я думаю, що обов'язково там має бути слово «реінтеграція», тобто повернення цих територій», – говорить Чубаров.

Голова Меджлісу підкреслив, що обов'язково має з'явитися посада віце-прем'єра, який буде курирувати блок питань щодо повернення окупованих територій до складу України.

Рефат ЧубаровГолова Меджлісу кримсько-татарського народу
Чубаров запевнив, що Меджліс не покине Крим, незважаючи на терор російських окупантівСказано 17 вересня 2014 р.Статус обіцянки: Архів

«У складі цього органу центральної виконавчої влади потрібно просто концентрувати всі питання, пов'язані з людьми, які живуть сьогодні там, у стані окупації, з людьми, які були змушені покинути Крим та частини Донецької й Луганської областей», – додав Чубаров.

На його думку, такий центральний орган виконавчої влади повинен займатися й усіма програмами, пов'язаними з поверненням цих територій.

Раніше Рефат Чубаров заявляв, що кримські татари будуть боротися за деокупацію Криму виключно дипломатичним шляхом.

Відзначимо, що Чубаров також висловлювався на користь розширення Мінського процесу на деокупацію Криму, оскільки предметом обговорення є не лише відновлення миру на Донбасі, а й територіальна цілісність України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: