Абромавичус розповів, коли Україна буде в ЄС

Читать на русском
Міністр економічного розвитку і торгівлі України Айварас Абромавичус розповів про вступ країни до ЄС і про свої плани на майбутнє.
Айварас Абромавичус

Міністр економічного розвитку і торгівлі України Айварас Абромавичус заявив, що вступ України до Євросоюзу залежить від швидкості проведення реформ в країні.

Як повідомляє «Слово і Діло», про це він сказав у інтерв'ю виданням Delfi та Eesti Päevaleht.

«Я думаю, Україна обов'язково колись буде в Євросоюзі. Але точно не через кілька років. Це точно займе більше часу. Моє доволі резонансне звільнення якраз має в підсумку вплинути на те, щоб українські політики схаменулися, що все-таки їх обирав народ, що треба працювати на людей, а не на себе. І що реформи потрібно робити швидше. І краще. Тому що час спливає, підтримка народу мінімальна. Потрібно повернути довіру народу. І з новим кредитом довіри та ентузіазмом доробити те, що вже розпочато», – сказав міністр.

Айварас Абромавичус: smart-аналіз завдань на посаді міністра економікиАйварас Абромавичус пропрацював на посаді міністра економічного розвитку й торгівлі трохи більше року – з грудня 2014-го. Відтоді «Слово і Діло» зафіксувало 41 його обіцянку, більшість із яких він, до слова, виконав.

На запитання представників ЗМІ про плани Абромавичуса після відходу з Кабміну глава МЕРТ відповів: «У мене вже є кілька пропозицій у дуже різних напрямках – від антикорупційних організацій до інвестиційних. Але я на цьому етапі хотів би взяти паузу й подивитися, що буде».

Нагадаємо, 3 лютого міністр економічного розвитку і торгівлі Айварас Абромавичус подав у відставку й публічно звинуватив заступника глави фракції «Блоку Петра Порошенка» Ігоря Кононенка у протидії роботі уряду. Заява міністра викликала широкий резонанс у суспільстві.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: