Україна та Саудівська Аравія збиратимуть літаки в пустелі

Читать на русском
Сторони підписали дорожну карту, в якій чітко прописані тимчасові рамки, фінансові умови щодо створенню першої партії літаків Ан-132, Ан-148 та їх модифікацій.

Державне авіабудівне підприємство «Антонов» і Саудівська Аравія підписали остаточну угоду про спільне виробництво літаків марки «Ан».

Про це повідомляє «Капітал», передає «Слово і Дело».

«По суті, ми підписали дорожню карту, в якій чітко прописані часові рамки, фінансові умови щодо створення першої партії літаків Ан-132, Ан-148 та їх модифікацій», – каже перший віце-президент компанії Олександр Коцюба.

Саудівська Аравія зведе виробничий майданчик зі збірки літаків практично в пустелі. «Ми тут, в Саудівській Аравії, працюємо з різними державними структурами та скоро почнемо цю роботу», – запевнив керівник «Такна-Аеронавтікс» Алі Мохаммед Аль-Гамді.

У ДП «Антонов» домовилися про великий контракт із ВПС Саудівської АравіїДержавне авіабудівне підприємство «Антонов» підписало меморандум про постачання 30 літаків Ан-178 Королівським військово-повітряним силам Саудівської Аравії.

Укроборонпром, в складі якого знаходиться ДП «Антонов», прогнозує подальший розвиток військово-технічного співробітництва з Саудівською Аравією. «Слідом за авіацією підтягнеться й вітчизняне танко- і суднобудування. Саудівська Аравія – багата країна, вона готова витрачати мільярди доларів на свою безпеку. Саме тут проходить найбільша на Близькому Сході виставка військового обладнання», – говорить керівник Укроборонпрому Роман Романов.

Нагадаємо, що в грудні ДП «Антонов» підписало меморандум про постачання 30 літаків Ан-178 Королівським військово-повітряним силам Саудівської Аравії.

Міністерство економічного розвитку та торгівлі раніше розробляло план підвищення конкурентоспроможності державного авіабудівного підприємства «Антонов».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: