На Запорізьку АЕС надійшла перша партія американського палива

Читать на русском
НАЕК Енергоатом завантажила на Запорізьку атомну електростанцію першу партію ядерного палива за програмою диверсифікації.
Запоріжська АЕС

Держпідприємство «НАЕК «Енергоатом» завантажило на Запорізьку АЕС першу партію ядерного палива американської компанії Westinghouse.

Про це «Слову і Ділу» повідомили в прес-службі ЗАЕС.

«У рамках програми диверсифікації ядерного палива на АЕС України, розробленої ДП «НАЕК «Енергоатом», на Запорізьку АЕС була поставлена ​​перша партія ядерного палива компанії Westinghouse», – заявили в прес-службі електростанції.

На ЗАЕС відзначають, що впровадження нового палива передбачає модифікацію системи внутрішнього реакторного контролю, яка спрямована на забезпечення можливості експлуатаційного контролю тепловиділяючих збірок.

Замість росіян добудувати Хмельницьку АЕС може чеська компанія з російським капіталомВерховна Рада України проголосувала за денонсацію угоди з урядом Російської Федерації про добудову третього та четвертого енергоблоків Хмельницької атомної електростанції.

«П'ятий енергоблок визначений на ЗАЕС пілотним, де будуть виконані роботи з впровадження та дослідної експлуатації нового типу палива. Надалі, якщо дозволять результати дослідної експлуатації, завантаження такого палива буде виконано на енергоблоках №3, №4, №1», – повідомили в прес-службі станції.

Нагадаємо, в січні 2016 року Президент України Петро Порошенко заявив, що протягом 2015 року Україні вдалося позбутися енергетичної залежності від Росії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: