Чехія відправить своїх солдатів на кордон з Росією

Читать на русском
Міністр оборони Чехії зазначив, що йдеться приблизно про роту солдат, сотню людей, які долучилися б до контингенту Альянсу на східному напрямку.

Чехія має намір відправити 100 своїх військовослужбовців на східний фланг НАТО для зміцнення кордонів Альянсу з Росією з боку Польщі та країн Балтії.

Про це заявив чеський міністр оборони Мартін Стропніцкій, пише «Слово і Діло» з посиланням на Reuters.

За словами міністра оборони Чехії, йдеться приблизно про роту солдатів, сотні людей, які долучилися б до контингенту Альянсу на цьому напрямку. Стропніцкій уточнив, що бригада НАТО буде посилена чеськими військами в другому півріччі 2016 року.

Нагадаємо, що глави Міністерств оборони країн-членів Північноатлантичного альянсу 10 лютого цього року погодили план із нарощування сил на східних рубежах Альянсу в зв'язку з агресивною зовнішньою політикою РФ. Генсек НАТО Єнс Столтенберг підкреслив, що наразі така необхідність обумовлена ​​більш складною ситуацією в області безпеки, що, зокрема, викликано «більш жорсткою позицією Росії, яка вкладає великі кошти в оборону».

НАТО нарощує свої сили у Східній Європі через агресію РосіїНАТО планує до липня збільшити число міжнародних штабних елементів в Словаччині та Угорщині.

Відзначимо, що НАТО раніше оголосила про створення командних пунктів у шести країнах Європи. На зустрічі міністрів оборони країн НАТО в Брюсселі у вівторок, 9 лютого, обговорювався новий план із нарощування Військового контингенту в країнах Балтії, Центральної та Південної Європи з метою протистояння гібридним військовим загрозам або повноцінній окупації Росією.

На пленарному засіданні 4 лютого Верховна Рада також ухвалила закон «Про ратифікацію Угоди між Урядом України та Організацією Північноатлантичного договору про статус представництва НАТО в Україні».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: