Члени «РПС» домовилися з Міноборони (доповнено)

Читать на русском
Міністерство оборони дозволило представникам РПС залишитися у захопленому раніше готелі Козацький.

Міністерство оборони дозволило представникам так званих «Революційних правих сил» (РПС) залишитися в готелі «Козацький».

Про це журналістам повідомив представник Міноборони Валентин Федічев, передає «Слово і Діло».

«Протестуючим буде виділено приміщення, тому що вони заявили, що їх процес буде безстроковим, що він буде мирним, згідно з Конституцією. Вони висунули деякі політичні, економічні вимоги до уряду країни і будуть за допомогою четвертої влади, ЗМІ, домагатися виконання вимог, які вони висунули владі. Це їх право як громадян України», – сказав Федічев.

Не Ахметовим єдиним: на Хрещатику розтрощили «Альфа-банк» и «Сбербанк». ФОТОАктивісти ОУН, які приймали участь у віче на Майдані, закидали камінням вітрини російських банків – «Сбербанку Росії» і «Альфа-банку»

Пізніше Федічев додав, що Міноборони домовилося переселити праворадикалів в інше приміщення, яке контролюють ветерани полку «Азов».

«Переговори завершилися компромісом. Компроміс полягає в тому, що учасники протесту чітко розуміють, що це державне підприємство. Була досягнута домовленість, що о 16:00 вони готові перейти», – заявив представник МО, уточнивши, що спочатку була домовленість з керівництвом готелю про знаходження в ньому людей, але цей час минув.

Варто зазначити, що готель «Козацький», в якому члени «РПС» організували свій штаб, знаходиться на балансі Міністерства оборони.

Нагадаємо, вчорашній день пам'яті Небесної Сотні супроводжувався різними акціями і мітингами, а також погромами російських банків – «Сбербанку Росії» і «Альфа-банку». Увечері стало відомо про те, що праворадикальні активісти, які назвалися «Революційними правими силами», захопили готель «Козацький» на столичному Майдані Незалежності.

Представники руху висунули свої вимоги: відставка Кабміну, відставка Президента, звільнення політв'язнів, визнання Мінських домовленостей провальними.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: