Сирійський конфлікт: у США дали прогноз розвитку подій в Сирії

Читать на русском
Чинна влада Сирії повинна порозумітися з опозиційними силами. В іншому випадку існування Сирії як держави опиниться під загрозою.
Джон Керрі

Якщо уряд Башара Асада не знайде спільної мови з опозицією, існування Сирії як держави опиниться під загрозою.

Про це під час прес-конференції за підсумками зустрічі Міжнародної групи підтримки Сирії заявив держсекретар США Джон Керрі, пише «Слово і Діло» з посиланням на Associated Press.

«Політичне рішення краще, ніж постійні спроби знайти військове, яке може призвести до більшої кількості біженців, більшій кількості джихадистів, більших руйнувань і, можливо, до повного руйнування самої Сирії», – сказав Керрі.

Сирійський козир Кремля: як Туреччина допоможе Росії досягти мети на ДонбасіРосія буде використовувати будь-які можливості в сирійському конфлікті, аби здобути нові перемоги, і конфлікт Туреччини з РФ став одним із важелів впливу Кремля на перерозподіл влади в регіоні.

«Мир – це краще, ніж продовження війни», – додав він.

Держсекретар США також нагадав, що головною вимогою міжнародної коаліції є відсторонення від влади чинного президента Сирії Башара Асада та його прихильників. Без цього, на думку Керрі, сирійський конфлікт не може бути вирішений.

Американський чиновник також розповів про домовленості, які досягли США і Росія в ході обговорення рішення конфлікту в Сирії. За його словами, результатом обговорення стало припинення вогню в Сирії протягом тижня. «Режим тиші» не поширюватиметься на терористичні організації, які визнані такими Радою безпеки ООН, уточнив Керрі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: