Геращенко: процес звільнення заручників нарешті розблоковано

Читать на русском
Троє українських військових, які потрапили в полон під час оборони Дебальцевого, повернулися додому.

Сьогодні між Україною та терористами «ДНР» відбувся обмін полоненими за формулою «3 на 6»: три українські бійці, які минулого року обороняли Дебальцево, повернулися додому.

У свою чергу українська влада віддала п'ятьох бойовиків «ДНР» та одного священника, повідомляє «Слово і Діло».

«Це старший сержант Гарнага (28 ОМБР), молодший сержант Дмитрук (1 бтро В0116), солдат Макуха (40 бат Кривбас)», – повідомила у себе в Facebook уповноважений Президента України з мирного врегулювання конфлікту на Донбасі, нардеп Ірина Геращенко.

Геращенко розповіла, на що піде Україна заради повернення полоненихЗгідно з інформацією Служби безпеки України, сьогодні в заручниках перебувають 137 осіб. Україна вже зробила кілька пропозицій щодо обміну полоненими.

За словами Геращенко, у полоні бойовиків все ще залишаються 134 українці.

Водночас, народний депутат зазначила, що сьогодні, після фактично чотиримісячної паузи, процес звільнення заручників нарешті розблоковано.

«Завдяки наполегливим зусиллям багатьох людей, в тому числі СБУ і мінської групи. Є підстави говорити, що днями матимемо ще новини. Тема звільнення заручників буде ключовою під час засідання ТКГ і гуманітарної підгрупи у Мінську, де українська сторона запропонує нові ініціативи заради звільнення героїв», – зазначила Геращенко.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: