Касько не повернеться до ГПУ навіть при новому генпрокурорі

Читать на русском
Екс-заступник генпрокурора Віталій Касько готовий допомагати тим, хто продовжить змінювати ГПУ, але сам повертатись до Генпрокуратури намірів не має
Віталій Касько

Консервативна частина Генеральної прокуратури, яка є основою всієї системи, не бажає реформуватися і досі залишається затятим шанувальником радянської системи прокуратури.

Про це в інтерв'ю «Сегодня» розповів колишній заступник генерального прокурора України Віталій Касько, пише «Слово і Діло».

На уточнення, чи є особисто глава ГПУ Віктор Шокін тією самою «консервативною частиною», Касько відповів: «Люди, які орієнтовані на таку позицію. Не тільки він, бо верхівка прокуратури досить велика».

«Вона складається не тільки із заступників генерального прокурора - вона складається з керівників департаментів, керівників відділів. Є ціла група людей, які складають цемент, основу цієї системи. Вона була і залишається яскравим прихильником радянської системи прокуратури: тієї, яка у нас існувала і існує досі», - констатував він.

Політолог: демарш Каська є свідченням розбіжностей Порошенка та СаакашвіліПолітолог поділився міркуваннями щодо заяви про відставку заступника генпрокурора Віталія Каська.

Касько також заявив, що відчув полегшення, звільнившись з ГПУ, і про своє рішення анітрохи не шкодує. «Я прийняв таке рішення, яке вважав за необхідне. Навіть якби мені було відомо, що Шокін на другий або третій день збереться у відставку, я б це своє рішення не змінив», - зазначив екс-заступник Шокіна.

Бажання повернутися працювати у відомство Касько теж не має. «Якщо насправді у когось буде бажання все-таки щось там міняти і йому дадуть це зробити, я завжди готовий допомогти порадою, взяти участь в конференціях, тренінгах, семінарах, допомогти це зробити. Але повертатися при нинішніх умовах до цієї установи я не бажаю», - повідомив Касько, додавши, що в подальшому планує займатися адвокатською і експертною діяльністю.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: