Павло Петренко: smart-аналіз завдань на посаді міністра юстиції

Читать на русском

З лютого 2014 року Міністерство юстиції очолює Павло Петренко. За два роки на посаді керівника Мін'юсту Петренко дав 86 обіцянок, більше половини з яких отримали статус «виконано». Ще 13 своїх зобов'язань чиновник провалив.

Заступник міністра Гія Гецадзе в коментарі «Слову і Ділу» відзначив кілька ключових реформ, ініційованих Мін'юстом за майже два роки роботи Павла Петренка на чолі відомства. Це передача нотаріусам повноважень реєструвати бізнес і нерухомість з мінімальним контролем з боку Міністерства, розробка і введення низки онлайн сервісів, які спрощують життя українцям, а також підготовка змін у сфері виконання судових рішень.

У числі інших досягнень особисто Петренка варто відзначити історичну заборону Комуністичної партії. Також Мін'юст запровадив електронний документообіг у сфері адміністративних послуг та можливість надання послуги незалежно від місця прописки. Крім того, Петренко відкрив понад 100 центрів надання безоплатної правової допомоги.

Станом на сьогодні у процесі виконання знаходяться 26 обіцянок міністра. «Слово і Діло» проаналізувало всі ініціативи Петренка згідно 6 «розумних» критеріїв: конкретності, якісної і кількісної вимірності, досяжності, актуальності та визначеності в часі.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: