Учасники Революції Гідності отримають пенсію без страхового стажу – Денісова

Читать на русском
Таким людям буде призначена пенсія за інвалідністю незалежно від того, є у них страховий стаж чи ні, тому що вони не можуть працювати та забезпечити себе і свою сім'ю.
Людмила Денисова

Верховна Рада ухвалила за основу та в цілому законопроект №4022 про внесення змін до закону «Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування», згідно з яким призначення пенсій особам, які отримали інвалідність під час участі в Революції Гідності, можливе без страхового стажу.

Про це повідомляє прес-служба «Народного Фронту», передає «Слово і Діло».

«Всім тим нашим братам, які стояли на Майдані, якщо вони отримали каліцтво, інвалідність, але не мають страхового стажу, отримати підтримку держави», – каже представник фракції «Народного фронту» та голова комітету ВР з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення Людмила Денісова.

За відповідне рішення проголосували 245 народних депутатів.

«Таким людям буде призначена пенсія за інвалідністю незалежно від того, є у них страховий стаж чи ні. Вони не можуть працювати, вони не можуть забезпечити себе та свою сім'ю. Це невелика кількість людей, це невеликі гроші. Сьогодні вони просто не знають, що можна звернутися до держави та отримати підтримку. Я думаю, що наша повага й наша гідність дасть нам можливість підтримати цей законопроект усіма фракціями за основу та в цілому», – заявила Денісова.

Відзначимо, що цим законодавчим актом особам, інвалідність яких настала внаслідок поранення, каліцтва, контузії чи інших ушкоджень здоров'я, отриманих під час участі в масових акціях громадянського протесту в Україні з 21 листопада 2013 року по 21 лютого 2014 року за євроінтеграцію та проти режиму Януковича, які звернулися за медичною допомогою в період з 21 листопада 2013 року по 30 квітня 2014 року, пенсія за інвалідністю призначається незалежно від наявності страхового стажу.

Нагадаємо, що два роки тому уряд ухвалив постанову, якою передбачено виплати довічних пенсій дітям і старшим особам, що втратили своїх годувальників під час Революції Гідності.

Відзначимо, що Людмила Денісова раніше заявляла про критичну ситуація на ринку праці.

У листопаді Президент Петро Порошенко підписав закон «Про внесення змін до Державного бюджету на 2014 рік», що передбачає виділення 7 млн ​​грн на протезування учасників бойових дій, які втратили кінцівки в зоні проведення антитерористичної операції.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: