Нардеп Денисенко проігнорував голосування за обіцяні ним транспортні пільги

Читать на русском
Перевірка обіцянки позафракційного народного депутата Анатолія Денсенка показала, що він не голосував за жоден із запропонованих парламентом законів, що передбачають безоплатний проїзд у транспорті пільговиків.
Анатолій Денисенко

Народний депутат Анатолій Денисенко не виконав свою програмну обіцянку про забезпечення пільгового проїзду окремим категоріям громадян.

Про це повідомляє «Слово і Діло», яке зафіксувало відповідну обіцянку позафракційного нардепа ще 11 вересня 2014 року, коли він представив свою передвиборчу програму.

Так, балотуючись у народні депутати у 173 одномандатному виборчому окрузі (м. Харків), Денисенко пообіцяв зберегти безоплатний проїзд у міському транспорті всім пільговим категоріям населення.

12 лютого Денисенко направив до Мінфіну та Мінсоцполітики запит із проханням внести відповідні законодавчі зміни щодо збереження безкоштовного проїзду для учасників Великої Вітчизняної війни. Вже наприкінці 2015 року парламент ухвалив законопроект про внесення змін до деяких законодавчих актів України (№3628). Серед іншого, цей законопроект передбачає фінансування з місцевих бюджетів пільгового проїзду в транспорті інвалідів війни, військовослужбовців, учасників бойових дій та прирівняних до них осіб, інвалідів І та ІІ груп, дітей-інвалідів та осіб, що їх супроводжують, багатодітних сімей, «чорнобильців» І та ІІ категорії, а також батьків військових, що загинули внаслідок бойових дій чи зникли безвісти (ця категорія отримала 50-відсоткову знижку на проїзд). Однак сам Анатолій Денисенко цей законопроект не підтримав, проголосувавши проти.

18 лютого 2016 року Верховна Рада голосувала за зміни до Держбюджету на поточний рік у частині фінансового забезпечення компенсації за пільговий проїзд окремих категорій громадян, проте народного депутата Анатолія Денисенка під час ухвалення цих змін у сесійній залі парламенту не було.

Таким чином «Слово і Діло» зробило висновок, що цій обіцянці нардепа необхідно присвоїти статус «не виконано».

Загалом Денисенко виконав 23 із 42 обіцянок, зафіксованих «Словом і Ділом». Дізнатися, як працюють його колеги по парламенту, можна за посиланням.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: