Міносвіти цьогоріч відмовиться від розподілу держзамовлень у ВНЗ

Читать на русском
В Міністерстві освіти і науки у 2016 році вирішили відмовитися від ручного розподілу державного замовлення у вишах, розповіла Інна Совсун.
Інна СовсунФото: КМУ

Міністерство освіти й науки України більше не буде здійснювати централізованого розподілу державного замовлення у вищих навчальних закладах країни.

Про це повідомила заступник міністра освіти Інна Совсун, інформує «Слово і Діло» з посиланням на «УНН».

«У 2016 році Міністерство не буде здійснювати ручного розподілу місць державного замовлення», – заявила на брифінгу заступник міністра.

За її словами, тепер ця функція віддається «на відкуп» самим навчальним закладам, які самостійно сформують кількість бюджетних місць для студентів і повинні будуть подбати про те, щоб знайти необхідну кількість абітурієнтів, тому що кількість місць за кожною спеціальністю буде обмежена.

«Університети зафіксують свою готовність взяти певну кількість місць, але чи підуть до них абітурієнти – це питання, тому що кількість місць за кожною спеціальністю буде обмежена», – пояснила Совсун.

Нагадаємо, раніше заступник міністра освіти Інна Совсун розповіла «Слову і Ділу» про основні здобутки Міносвіти за минулий рік.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: