Верховна Рада може екстрено зібратися у вівторок

Читать на русском
Через те, що ДБР ще не створено, а Генпрокуратура з 1 березня не матиме повноважень розслідувати справи щодо Майдану, з усіх членів сім'ї Януковича можуть бути зняті санкції.
Борислав Береза

Через те, що Державне бюро розслідувань ще не створене, а Генпрокуратура з 1 березня не матиме повноважень розслідувати справи щодо Майдану, з усіх членів «сім'ї» Януковича можуть бути зняті санкції.

Про це у своєму Facebook заявив позафракційний народний депутат Борислав Береза, повідомляє «Слово і Діло».

Щоб цього не сталося, Береза закликає Верховну Раду призначити позачергове засідання вже цього вівторка, 23 лютого, щоб ухвалити рішення про призупинення дії закону.

Українському ФБР бути: Рада створила Державне бюро розслідуваньВерховна Рада України підтримала створення в Україні Державного бюро розслідувань. За законопроект у другому читанні та в цілому проголосував 241 народний депутат.

«А інакше... Я навіть не хочу думати про те, що буде через некомпетентність Кабміну. Офігенний подарунок нам подарували на дворіччя Майдану, правда? Найцікавіше, що про це вже попереджав протягом двох тижнів начальник управління спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури України Сергій Горбатюк. Але його слухали, але не чули. Подивимося, чи не почують зараз і мене. У вівторок необхідно збирати ВРУ», - заявив нардеп.

Береза ​​пояснив, що йдеться про закон №794-VIII від 12.11.2015 року. «Про що цей закон? Про створення спеціалізованої структури, ДБР, яка займатиметься розслідуваннями терору на Майдані. І всі справи Генпрокуратура буде зобов'язана закрити або передати до цього Бюро. А тепер суть. Кабмін, між дерибаном і спробами зберегти свої крісла, просто забув створити це Бюро», - зазначив політик.

За його словами, в результаті цього трапилася «приголомшлива правова колізія».

«Бюро не створене, Генпрокуратура не матиме повноважень займатися цим і буде зобов'язана закрити справи. А це, своєю чергою, забезпечує можливість зняття санкцій з Януковича та всіх фігурантів «сім'ї». Причина? На підставі відсутності слідчих дій щодо персон, які перебувають під санкціями. І азаровсько-януковичські адвокати вже працюють в Європі над цією апеляцією. Це якесь пекельне пекло», – констатував Береза.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: