Тягнибок розповів, чому Надал не встановив пам’ятник Героям Небесної Сотні

Читать на русском
Лідер Свободи Олег Тягнибок пояснив, чому мер Тернополя Сергій Надал за два роки не зміг встановити обіцяний пам'ятник Героям Небесної Сотні.

Лідер «Свободи» Олег Тягнибок прокоментував невиконану обіцянку однопартійця й мера Тернополя Сергія Надала щодо встановлення на площі Героїв Майдану пам’ятника на честь загиблих Героїв Небесної Сотні.

Про це він сказав у ефірі програми «Право на владу» на каналі «1+1», повідомляє «Слово і Діло».

За його словами, на сьогоднішній день вже проведено конкурс, проект пам’ятника (жінка, яка схилилася над тілом загиблого героя) також погоджений.

«І в 2016 році вже заплановано, що буде реконструкція площі, яка називатиметься Героїв Майдану, але затримка зараз за бюрократичними інституціями земельного управління обласної адміністрації, яка не належить місту», – зазначив Тягнибок.

«Можливо, після сьогоднішнього ефіру вони швидше видадуть цей дозвіл і в 2016 році будуть вшановані наші Герої Небесної Сотні в Тернополі», – додав політик.

Своєю чергою, ведучий «Права на владу» навів коментар одного з жителів Тернополя, який стверджує, що на площі після початку реконструкції вже з’явилися нові торговельні павільйони, які начебто належать друзям мера Сергія Надала. Тягнибок не зміг прокоментувати наведені факти, але пообіцяв «внутрішньопартійно» перевірити цю інформацію.

Продовжуючи тему встановлення пам’ятників загиблим на Майдані, журналіст Олександр Загородній зазначив, що це все дуже схоже на «певне лукавство». «Звичайно, вони (пам’ятники) потрібні. Але, якщо б запитати цих людей, які загинули, чи вони хотіли би пам’ятників, чи назвати в їхню честь вулиці, ці бляшанки які ми зробимо, чи змінити країну? Очевидно, що вони б сказали: «Давайте змінимо країну», – сказав він.

«Знайти тих людей, які стріляли, ми не можемо – часу немає, бо треба за законом. Ми пам’ятники будуємо. Давайте посадимо злочинців», – резюмував журналіст.

Надал 2 года не может установить памятник Героям Небесной Сотни в Тернополе - комментарий ТягнибокаSlovoiDilo

Нагадаємо, майже два роки тому міський голова Тернополя Сергій Надал пообіцяв, що незабаром на площі Героїв Євромайдану буде встановлено пам'ятник Героям Небесної Сотні. Переможця ескізного проекту пам’ятника визначили ще в листопаді 2014 року, однак перед його встановленням спочатку мали облаштувати саму площу – встановити фонтан та збудувати підземну парковку.

Відповідно до листа Тернопільської міської ради від 5 січня 2016 року, ремонтні роботи на площі Героїв Євромайдану досі не завершені. Завершити ці роботи планується у 2016 році. Замовником робіт виступає ТОВ «КреаторБуд».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: