«БПП» і «Народний Фронт» обговорили варіанти переформатування коаліції

Читать на русском
Під час обговорення варіантів формату коаліції Арсеній Яценюк та Юрій Луценко ледь не побилися. Ситуацію врятували глава АП Борис Ложкін і спікер ВР Володимир Гройсман.

Вчора, 18 лютого, на засіданні Стратегічної ради в Кабінеті міністрів проходило обговорення формату майбутнього коаліції.

Про це пише «Лівий берег», передає «Слово і Діло».

До обговорення пропонувалися три варіанти. Перший варіант передбачав поділ посад відповідальності 50 на 50 між «БПП» і «Народним фронтом», але за умови, що Банкова публічно висловлює підтримку Яценюку.

Згідно з другим варіантом «Народний фронт» бере на себе не лише всі посади, але й всю відповідальність, при цьому фракція «БПП» гарантує підтримку кабмінівських ініціатив у сто голосів.

Третій варіант – Яценюк добровільно йде у відставку.

Більшість присутніх схилялося до висновку, що перший варіант не буде підтриманий фракцією «БПП», до того ж Юрій Луценко заявив, що вважає відставку Яценюка найбільш прийнятним виходом із ситуації, що склалася.

Такі слова вивели голову Кабміну з себе. В процесі словесної перепалки Яценюк звинуватив Луценка в тому, що під час перебування головою МВС той нібито брав гроші в олігархів. На що Луценко парирував: коли він - лідер опозиції - сидів у в'язниці, Яценюк нібито співпрацював з режимом Віктора Януковича. До бійки справа не дійшла лише завдяки Ложкіну та Гройсману, які вчасно стримали Яценюка.

Нагадаємо, що до Стратегічної ради, крім Арсенія Яценюка та Юрія Луценка, також входять Президент Петро Порошенко, глава Адміністрації Президента Борис Ложкін, спікер Ради Володимир Гройсман, секретар РНБО Олександр Турчинов та голова МВС Арсен Аваков.

Як повідомлялося раніше, 16 лютого Верховна Рада не змогла відправити Кабінет міністрів у відставку, завдяки чому уряд отримав можливість працювати мінімум до вересня.

Міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр і його колега з Франції Жан-Марк Ейро 22 лютого відвідають Україну з метою оцінки політичної кризи в країні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: