Період низьких цін на нафту може тривати 15 років – Мінфін РФ

Читать на русском
Світ зараз увійшов у фазу низьких цін на сировинні товари, і це може тривати до 15 років, як було в минулі роки.

Фаза низьких цін на нафту може тривати до 15 років, при цьому російська економіка краще за інші сировинні адаптується до нових цін на нафту.

Про це в інтерв'ю газеті «Ведомости» заявив заступник міністра фінансів Росії Максим Орєшкін, передає «Слово і Дело».

«Зараз ми увійшли у фазу знижених цін на сировинні товари, й це може тривати до 15 років, як було в минулі роки. Це означає іншу парадигму в порівнянні з тим, з чим ми жили попередні 15 років», – вважає він.

За словами Орешкіна, інфляція в Росії в 2016 році при збереженні поточних цін на нафту складе 7,5-8%, при цьому Мінфін опрацьовує кілька різних сценаріїв з урахуванням різних цін нафти.

Орєшкін відзначив, що російська економіка краще за інші сировинні адаптується до нових цін на нафту, вона «пройшла далі за всіх щодо адаптації до нової реальності».

Нафту з Туркменістану поставлятимуть моремНафту та нафтопродукти з Туркменістану в Україну поставлятимуть за допомогою поромних переправ.

Нагадаємо, що 18 лютого міжнародне рейтингове агентство Moody's переглянуло прогноз щодо російської економіки в бік погіршення. Якщо раніше воно говорило про падіння ВВП РФ в 2016 році на 0,5-1,5%, то тепер очікується скорочення на 2,5%.

Раніше повідомлялося, що глава Міненерго РФ Олександр Новак, міністр нафти та мінеральних ресурсів Саудівської Аравії Алі аль-Наїмі та інші представники країн ОПЕК домовилися про заморожування обсягів нафтовидобутку на рівні січня 2016 року.

Водночас керівництво Ісламської республіки Іран не має наміру стримувати видобуток нафти, а замість цього продовжить нарощувати її обсяги для досягнення показників досанкційного періоду.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: