Повернути єдність України в моделі «на 2013 рік» неможливо – політолог

Читать на русском
Росія не відмовилася від політики силового вирішення конфліктів у Євразії. Війна на Донбасі – це мерехтливий конфлікт, ескалація якого може бути відновлена в будь-який момент.

Єдність України в межах 2013 року наразі не видається можливою, тому що не можна перекреслити два роки війни, кров і страждання людей.

Про це на своїй сторінці в Facebook пише політолог, директор Центру досліджень проблем громадянського суспільства Віталій Кулик, передає «Слово і Діло».

«Ніхто нічого не забуде та не пробачить. Ми перебуваємо в тренді «меморіальної історичної пам'яті», – пише Кулик.

Водночас політолог не виключає відновлення військових дій. За його словами, Росія не відмовилася від політики силового вирішення конфліктів у Євразії. Війна на Донбасі – це «мерехтливий конфлікт», ескалація якого залежить від геополітичних гойдалок Путіна.

«Буде потрібно відвернути увагу від Сирії або Прибалтики – Кремль почне наступ на Донбасі, й навпаки», – вважає Кулик. За його словами, до відновлення військових дій потрібно бути готовим будь-якої хвилини.

Щодо варіантів повернення окупованих територій назад до складу України Кулик зазначив, що повернення можливе лише в якості успіху комплексу заходів військово-політичного, дипломатичного та економічного характеру.

Тука очікує загострення ситуації на ДонбасіГеоргій Тука заявив про очікуване загострення ситуації на Луганщині та про підготовку адміністрацією підготовчих заходів.

«І це не Мінський процес із його «конституційним особливим статусом для Донбасу». Це процес звільнення українських теренів від російських окупантів і місцевих сепаратистських банд. Йдеться про десепаратізацію регіону», – вважає Кулик.

Віталій Кулик додав, що сьогодні «домовлятися» в Донбасі ні з ким. Тактика «ні миру, ні війни» та блокада. Сьогодні це єдиний сценарій, за якого Київ не зазнає значних втрат.

Нагадаємо, що воєнний історик, експерт із військових питань Ігор Лосєв закликав українську владу відійти від Мінських переговорів і повернутися до Будапештського формату.

Раніше голова Донецької військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський повідомив, що відновлення Донбасу можливе вже в березні.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: