Тимошенко вимагає відставки прем'єра або дострокових виборів

Читать на русском
Якщо Верховна Рада не відправить у відставку прем'єр-міністра Яценюка, в країні повинні відбутися дострокові парламентські вибори, вважає Тимошенко.

Народний депутат, лідерка ВО «Батьківщина» Юлія Тимошенко заявила, що її фракція вимагатиме відставки прем'єр-міністра Арсенія Яценюка до кінця поточного тижня.

Таку заяву політик зробила в середу, пише «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

«Наша фракція буде ініціювати внесення такої постанови про звільнення прем'єр-міністра України Арсенія Яценюка до кінця цього тижня», – зазначила вона.

Яценюк: дострокові парламентські вибори призведуть до економічного колапсуЗа словами Яценюка, Україні зараз необхідна політична та економічна стабільність, а не перевибори.

За словами Тимошенко, така постанова також тягне за собою й відставку уряду. «Ми могли б до кінця цього тижня проголосувати постанову про відставку прем'єр-міністра, яка за собою тягне також відставку уряду», – додала нардеп.

При цьому депутат наголосила, що наступним кроком стане створення нової коаліції, до якої будуть входити виключно демократичні партії.

У разі неможливості відставки Кабміну єдиним виходом із політичної кризи лідерка «Батьківщини» вважає проведення дострокових парламентських виборів, які технічно мають бути оголошені після розпаду коаліції.

«Якщо цей так званий статус-кво олігархічний залишиться в парламенті та в уряді, тоді, я вважаю, що всі демократичні сили в парламенті повинні вийти з коаліції. Це стосується не тільки фракцій... Ми повинні запустити процес відліку 30 днів щодо нестворення коаліції. І тоді потрібно йти на дострокові парламентські вибори», – впевнена Тимошенко.

Нагадаємо, про вихід своєї фракції з коаліції Тимошенко вже заявила сьогодні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: