Провалена відставка Кабміну: жахливий кінець чи жах без кінця? Думка експерта

Читать на русском
Політичний експерт проаналізував заяву Мустафи Найєма про те, що провалена відставка Кабміну була заздалегідь продумана олігархами разом із Президентом і прем'єром.
Михайло Павлів

Команда Яценюка була більш ефективною та змогла зберегти його на посаді.

Таку думку в коментарі «Слову і Ділу» висловив політичний експерт Михайло Павлів, аналізуючи голосування за відставку Кабміну та заяву Мустафи Найєма про те, що провалена відставка є результатом змови олігархів та Порошенка з Яценюком.

«Істерику Мустафи Найєма легко пояснити. За цією можливою відставкою стояв його фінансовий покровитель – Григоришин. Звичайно ж, окремі представники «БПП» також були зацікавлені у відставці Яценюка, але особливо її хотів Саакашвілі, який, за деякими даними, навіть меблі почав перевозити до Києва. В результаті – провал. Їхня слабкість – це те, що викликало таку істерику. Адже тепер доведеться звітувати перед власними покровителями, чому вони не змогли реалізувати сценарій відставки», – пояснив ситуацію Михайло Павлів.

З боку команд Президента та прем'єра йшли глибокі та великі торги. Команда прем'єра в цій ситуації спрацювала ефективніше.

Депутати хочуть ще раз голосувати за відставку КабмінуІгор Луценко та Костянтин Усов висловили намір звернутися до Володимира Гройсмана з вимогою переголосувати за відставку уряду.

«Команда Яценюка була більш ефективною та змогла зберегти свого прем'єра на посаді. Команда Президента виявилася слабкішою», – підкреслив він.

Підбиваючи підсумки того, що сталося, політичний експерт зазначив, що в разі відставки жодних нових виборів не було б.

«Могло бути два сценарії. Перший – вибираємо нового прем'єра і ця влада, неефективна, та, що веде країну в нікуди, продовжила б свою роботу ще на рік. Зараз все ж є шанс через півроку змінити її. Другий варіант – консенсус під Президента з в. о. міністрів і псевдокоаліцією. Тому краще жахливий кінець, аніж жах без кінця», – резюмував експерт.

Додамо, що за підсумками звіту Кабміну його робота в 2015 році була визнана незадовільною. Однак Верховна Рада не змогла ухвалити резолюцію про недовіру уряду.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: