Порошенко зробить все можливе, щоб перевибори не відбулися – Боровик

Читать на русском
Дострокові парламентські вибори не вигідні Президенту Петру Порошенку й він зробить максимум для того, щоб вони не відбулися.
Саша БоровикФото: Фокус

Дострокові парламентські вибори не вигідні Президенту Петру Порошенку й він зробить максимум для того, щоб вони не відбулися.

Таку думку в інтерв'ю «АіФ» висловив радник Міхеіла Саакашвілі, екс-заступник міністра економічного розвитку Саша Боровик, повідомляє «Слово і Діло».

На запитання журналіста про те, що, мовляв, партія Саакашвілі створюється для того, щоб у разі перевиборів допомогти «Блоку Петра Порошенка» сформувати більшість у Раді й діяти спільно, Боровик відповів: «Так, такий сценарій був би вигідний Президенту. Однак він не відповідає дійсності».

Він також зазначив, що говорити про якийсь проект чи політичну силу, яку нібито створює Саакашвілі, некоректно. «Хоча є, звичайно, рух реформаторів - люди об'єднуються навколо нього», - уточнив Боровик.

Депутати хочуть ще раз голосувати за відставку КабмінуІгор Луценко та Костянтин Усов висловили намір звернутися до Володимира Гройсмана з вимогою переголосувати за відставку уряду.

Водночас радник голови Одеської ОДА вважає, що дострокових виборів парламенту не уникнути незалежно від того, піде чинний Кабмін у відставку прямо зараз чи протримається ще якийсь час.

«І ці вибори стануть вирішальними для країни – стане зрозуміло, чи підемо ми за чехословацьким сценарієм, коли дві частини країни виберуть абсолютно різні ідеологічні групи, які не зможуть працювати одна з одною, або вони виберуть один моноліт - тоді буде можливість провести сміливі реформи завдяки консолідації політсил», - заявив він.

Боровик також повідомив, що не проти повернутися до уряду, але лише в разі зміни прем'єр-міністра. «Якщо ж Яценюка не приберуть, якщо все залишиться, як є, ще на 2-3 роки, я поїду з України, мені нічого тут буде робити», – резюмував чиновник.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: