Росія випустила першу групу українських вантажівок додому

Читать на русском
Станом на 22:00 вівторка була сформована та відправлена перша партія українських вантажних машин, які прямують в Україну.

Перші українські перевізники вантажів з України вирушили з Брянської області РФ додому.

Про це повідомляє Міністерство транспорту Російської Федерації, передає «Слово і Діло».

«У рамках реалізації запропонованої українською стороною 16 лютого програми дій із повернення російських та українських вантажних транспортних засобів, що здійснюють транзитні перевезення до держав їх реєстрації (режим «Їду додому»), Ространснаглядом на території Брянської області забезпечено відновлення раніше припиненого руху», – йдеться в повідомленні.

У повідомленні наголошується, що станом на 22:00 мск вівторка була сформована та відправлена ​​перша партія українських вантажних машин, які прямують в Україну. «Ця робота буде продовжена в координації з відповідними діями української сторони», – додається в повідомленні.

Україна домовилася з Росією про розблокування руху вантажівокЦе дозволить більш ніж 600 українським авто, які заблоковані на території РФ або їдуть із країн Азії, повернутися в Україну.

Нагадаємо, що станом на 11 лютого акції з блокування проїзду вантажних автомобілів із російськими номерами охопили 10 регіонів України. У відповідь на це РФ призупинила рух вантажних автотранспортних засобів, зареєстрованих в Україні, а пізніше і їх транзит. Українська сторона в офіційному порядку також призупинила транзит російських вантажівок.

Як раніше повідомлялося, 16 лютого Міністерства інфраструктури України та Росії домовилися про забезпечення повернення перевізників вантажів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: