ProZorro заощадила 12% коштів на держзакупівлі – Нефьодов

Читать на русском
Система ProZorro в обов'язковому режимі починає роботу з 1 квітня. Вона охопить близько 50% всіх надпорогових закупівель.

Економія між бюджетом, який закладав державний закупник, і реальною ціною закупівлі від впровадження системи ProZorro в 2015 році склала 12%.

Про це повідомив у інтерв'ю сайту «Лівий Берег» заступник міністра економічного розвитку і торгівлі України (МЕРТ) Максим Нефьодов, передає «Слово і Діло».

За його словами, лише на тестовій роботі системи ProZorro було зекономлено 500 млн грн. «Ми стартували із шести тендерів в лютому 2015 року до майже 40 з гаком тисяч під кінець року. За весь цей час через ProZorro пройшли близько 2% держзакупівель», – говорить Нефьодов.

Максим Нефьодов також повідомив, що система ProZorro в обов'язковому режимі починає роботу з 1 квітня. «З 1 квітня переходять на ProZorro всі центральні органи влади та великі держкомпанії. Їх більше 550», – пояснив Нефьодов.

На частку цих компаній припадає десь 50% всіх надпорогових закупівель, тобто тих закупівель, сума за якими перевищує 200 тис. грн для товарів і послуг та понад 1,5 млн грн для робіт.

Решта компаній перейдуть на ProZorro з 1 серпня цього року. «Це десь 24-25 тис. закупівельників. В основному місцеві органи влади, комунальні підприємства та інші. На них припадають решта 50% надпорогових закупівель», – додав Нефьодов.

Нагадаємо, що закон про державні закупівлі Верховна Рада України підтримала 25 грудня 2015 року. Згідно з ним, усі державні закупівлі переходять в електронний формат.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: